1. Tijdwinst
De sollicitatieprocedure voor uitzendkrachten is aanzienlijk korter dan die voor eigen werknemers. Je kunt de werving en selectie helemaal overlaten aan het uitzendbureau. Je hoeft geen vacatures te plaatsen en je ook niet door tientallen sollicitatiebrieven heen te worstelen. Bovendien spaar je de kosten van personeelsadvertenties uit.
De kans is groot dat het uitzendbureau snel geschikte kandidaten vindt, omdat het kan putten uit een grote database. Het bureau checkt de kandidaten op referenties en zorgt voor het vastleggen van de afspraken. Ook hier win je dus tijd.
Tip
Bij veel uitzendbureaus kun je zelfs regelen dat de kandidaten een training of opleiding krijgen als dat voor het werk nodig is. Je hebt er dus geen omkijken naar en bespaart ook op de kosten van scholing.
2. Flexibiliteit
Het grootste voordeel van het werken met uitzendkrachten is dat je hen in veel gevallen kunt inzetten als het jou uitkomt. In drukke periodes vang je een piek in de productie bijvoorbeeld op met uitzendkrachten. Wordt het weer rustiger, dan stuur je hen in overleg met het uitzendbureau naar huis. Je betaalt alleen voor gewerkte uren.
Read more
Bijna elk bedrijf gebruikt de term ‘proactieve werknemer’ in vacatureteksten, maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Een proactieve werkhouding wordt erg gewaardeerd, maar wanneer heb je een proactieve werkhouding? Lees snel verder, want aan deze tips heb je zeker wat.
Een proactieve werkhouding wordt vooral geassocieerd met het tonen van initiatief. Je pakt klussen graag en snel op, vaak nog voordat de baas het aan je vraagt. Als je denkt dat bepaalde processen anders of beter kunnen, vertel je dat aan je werkgever. En zorg dat je niet stilstaat in je eigen ontwikkeling. Dus wanneer de mogelijk zich aandient, sta jij vooraan om een opleiding of cursus te volgen.
Vaak zit een proactieve houding al in een persoon. Maar natuurlijk kun je jezelf ook een beetje dwingen deze houding aan te nemen. We hebben een paar tips onder elkaar gezet.
Read more
Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met solliciteren. Maar helaas gaat het niet iedereen even goed af. De manier waarop jij je droombaan scoort verandert met de tijd. Voor de een is het een fluitje van een cent en voor de ander is solliciteren een grote nachtmerrie. Om deze reden hebben wij de 10 belangrijkste sollicitatietips verzameld, zodat jij je droombaan scoort!
1. Verdiep je in de organisatie voor je sollicitatiegesprek Kijk hierbij goed naar de website, de actualiteiten en zorg dat je je CV van binnen en buiten kent. Mocht het interessant zijn voor de functie is het ook verstandig om de social media kanalen door te lopen. Is er meer te vinden?
Read more